به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگيری صبح امروز (دوشنبه) در بيست و دومين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي با تسليت ارتحال فقيه زمان شناس و سياستمدار هوشمند آيت الله هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: ايشان عمر پربركتي در زمينه هاي علمي و فقهي داشت و نقش بسيار سازنده و پر اهميتي در مبارزات سياسي، مديريت اجرايي و اداره امور كلان كشور ايفا كرد كه حتماً در خاطره و تاريخ ملت ايران ماندگار خواهد بود.
معاون اول رييس جمهور افزود: به همين علت و به دليل خدمات ارزنده و شايسته آيت الله هاشمي رفسنجاني، مردم قدرشناس ايران در يك هفته گذشته با حضور به موقع و با شكوه خود از اين انسان خدوم قدرشناسي كردند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سالگرد امضاء و اجرايي شدن برجام خاطرنشان كرد: در طول ساليان گذشته به بهانه تلاش ايران براي دستيابي به دانش هسته اي، فشارهاي سنگيني بر ملت ايران وارد شد و كشور در سال هاي پاياني دولت گذشته شديدترين تحريم هاي ظالمانه را تجربه كرد.
جهانگيري ادامه داد: دشمنان ملت ايران در تحريم هاي خود عليه ايران بخش هاي اصلي كشور يعني نظام بانكي، نفت، صادرات، كشتيراني و بيمه هاي حمل و نقل بين المللي را هدف قرار دادند و تا آنجا كه مي توانستند به تعبير خودشان تحريم هاي هوشمند عليه ملت ايران وضع كردند و حتي ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز به صرف ايراني بودن تحت فشار و تحريم بودند.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه مهمترين هدف دشمنان اين بود كه ما را از دستيابي به دانش هسته اي محروم كنند، تصريح كرد: آنها معتقد هستند كه كشورهاي جهان سوم فقط در سقفي كه آنها مشخص كرده اند اجازه پرواز دارند و اين يك توافق نا نوشته توسط قدرت هاي بزرگ است كه اگر دانشمندان متخصص و زبده هم وجود دارند، بايد در كشورهاي آنها فعاليت كنند.
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه آنها مي دانستند كه برخي از كشورهاي ديگر نظير رژيم صهيونيستي كه در آژانس بين المللي انرژي اتمي عضويت ندارد، هر كاري كه مي خواهد انجام مي دهد و بمب هاي هسته اي نيز توليد كرده است و با اين وجود هيچ اعتراضي نسبت به اين رژيم ندارند.
جهانگيري تصريح كرد: دولت يازدهم با اين هدف و برنامه كار خود را آغاز كرد كه در يك گفتگوي جدي با دنيا، مسائل را از طريق گفتگو حل و فصل كند و در اين مسير تيم مذاكره كننده بسيار قوي و متخصص انتخاب شد و ظرف هيجده ماه مذاكره سخت و نفس گير با شش قدرت بزرگ انجام شد.
معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: البته مذاكراتي كه در دولت تدبير و اميد آغاز شد به معناي واقعي گفتگوي جدي بود به گونه اي كه مذاكره كنندگان ايراني در برابر شش قدرت بزرگ دنيا احساس ضعف و ناتواني نداشته باشند.
وي با يادآوري اينكه سازمان ملل متحد، اتحاديه اروپا و آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز به نوعي در كنار اين شش قدرت بزرگ قرار داشتند، افزود: سرانجام نتيجه مذاكرات به يك توافق تحت عنوان برجام رسيد و ايران در اين مذاكرات كاري استثنايي در تاريخ به ثبت رساند.
جهانگيري با بيان اينكه در همين يكسال سپري شده از برجام دستاوردهاي فراواني حاصل شده است، گفت: در زمان تحريم ها 1 ميليون بشكه نفت صادر مي شد كه در صورت ادامه تحريم ها اين ميزان نيز روز به روز كاهش پيدا مي كرد اما خوشبختانه با تلاش مهندسين و متخصصين كشور، پس از برجام چاه هاي نفتي كه متوقف شده بود فعاليت خود را از سر گرفت و ايران جايگاه خود را در بازار فروش نفت پيدا كرد.
معاون اول رييس جمهور افزود: تحريم هاي كشتيراني نيز امروز برداشته شده و كشتيراني جمهوري اسلامي ايران مي تواند به راحتي كالا جابه جا كند و براساس گزارش ها، امسال از نظر وزني ميزان صادرات و واردات كشور به بالاي 100 ميليون تن رسيده است.
وي اظهار داشت: در ميان قدرت هاي بزرگ برخي علاقمند نيستند كه ايران توسعه پيدا كند و به همين دليل سعي مي كنند در روند اجراي برجام اخلال و بد عهدي كنند اما متاسفانه عده اي به جاي آنكه به آنها حمله كنند، تيم مذاكره كننده هسته اي را كه كاري به اين بزرگي را انجام دادند مورد تاخت و تاز قرار مي دهند.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران از برجام حفاظت و حراست خواهد كرد گفت: در شرايطي كه دنيا و منطقه به سمت افراطي گري و خشونت پيش مي رود، ما بايد به سمت اعتدال، عقلانيت و آرامش حركت كنيم و اجازه ندهيم كه تندرو هاي دنيا ما را وارد مسير افراطي گري كنند.
معاون اول رييس جمهور تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران به عهد و توافق بين المللي كه امضا كرده است پايبند خواهد بود اما موضع اقتدار جمهوري اسلامي ايران اين است كه اگر طرف مقابل بخواهد برجام را پاره كند، عكس العمل ايران تند تر خواهد بود.
وي در ادامه با بيان اينكه توسعه همه جانبه كشور از مسير علم و فناوري عبور مي كند، خاطر نشان كرد: اگر به توسعه پايدار مي انديشيم بايد بدانيم كه توسعه پايدار و همه جانبه زماني رخ مي دهد كه مسير پيشرفت را از مسير علم و فناوري طي كنيم.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه براي توسعه كشور به توليد علم و فناوري به صورت جدي نياز داريم، گفت: يكي از محورها و جهت گيري هاي اصلي در اقتصاد مقاومتي نيز توسعه علم و فناوري است و اقتصاد مقاومتي زماني مي تواند بنيان مستحكم داشته باشد كه دانش بنيان بودن همه امور به يك فرهنگ در كشور تبديل شود.
معاون اول رييس جمهور افزود: اگر روش ها و شيوه هاي سنتي به روش هاي مبتني به دانش در كشور تبديل شود كار بزرگي صورت گرفته است و رسالت دانشگاه ها در مقطع فعلي هم توليد علم و تربيت دانشمندان است و هم كمك كردن به دانش بنيان شدن همه امور است.
وي با اشاره به اينكه ايران در بخش پزشكي از توانمندي بالايي برخوردار است، افزود: بخش پزشكي ايران امروز در سطح منطقه مي درخشد و كشورهاي منطقه نيز به دانش پزشكي ايران نيازمند هستند.
جهانگيري اضافه كرد: بخشي از اين توانمندي و پيشرفت در بخش پزشكي به دليل تمركز بخش پزشكي بر تحقيقات و پژوهش است و بايد اين موضوع در كشور جا بيفتد كه امور تحقيقاتي و پژوهشي امور جاري و مصرفي نيستند.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: متاسفانه بودجه برخي مسائل حياتي كشور در بودجه جاري ديده شده كه نمي توان آن را كم كرد و يا به آن بي توجه بود و بايد اين موضوع در ميان سياست گذاران كشور جا بيفتد كه سرمايه گذاري در بخش تحقيقات و پژوهش جزو پربازده ترين سرمايه گذاري ها است.
در اين مراسم وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز با تاكيد بر اينكه اگر بخواهيم در بخش پژوهش پيشرفت داشته باشيم بايد به آموزش توجه كنيم، گفت: نيازمند توسعه زيرساخت هاي آموزشي هستيم تا شاهد مسير روشن تري براي پژوهش و تحقيقات در كشور باشيم.
قاضي زاده هاشمي با اشاره به تلاش برخي افراد متقلب كه به دنبال بدنام كردن مراكز تحقيقاتي كشور هستند، گفت: محققين و پژوهشگران كشور از دولت و قوه قضاييه انتظار دارند كه از دستاوردهاي پژوهشي صيانت شود و اميدوارم همه دستگاه هاي مسئول در اين زمينه همراهي لازم را داشته باشند.
در اين مراسم همچنين با حضور معاون اول رييس جمهور از محققين و پژوهشگران برگزيده در اين جشنواره قدرداني شد.